Dzejas dienas “Literārajā Akadēmijā”

Publicēts: 07.Sep 2018

Džeimsa Hopkinsa vieslekcija

8. septembrī plkst. 14.00 “Literārajā Akadēmijā” ar vieslekciju uzstāsies amerikāņu izcelsmes dzejnieks Džeims Hopkins (James C. Hopkins), kurš jau vairākkārt viesojies Latvijā. 2012. gadā tika izdota Džeimsa Hopkinsa un japāņu dzejnieces Joko Danno simultānās dzejas grāmata “Snaudošais tīģeris sapņo par Rīgu”.

Nodarbību aicināti apmeklēt visi interesenti.

 

Dzejnieki uz ūdens un sauszemes

9. septembrī, no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00 Dzejas dienu ietvaros notiks divi pasākumi, kas tiks apvienoti kopīgos Dzejas svētkos.

Plkst. 12.00 gaidām visus aktīvus Dzejas mīlētājus pie River cruises kuģīšu piestātnes Radio ielā 1, lai palaistu 10 Latvijas un ārzemju dzejniekus uz ūdens. Dzejnieki izbrauks cauri kanālam zem Stockmann, Centrāltirgum, Daugavai pie 11.novembra Krastmalas, piestās pie Akmens tilta un dosies tālāk ap Rīgas pasažieru ostu uz Rīgas kanālu, izbraucot visiem Rīgas kanāla parkiem un pēc stundas sāks visu no jauna.

Šajā ceļojuma laikā savu dzeju no laivas un piekrastes lasīs Ērika Bērziņa, Eduards Aivars, Arvis Viguls,  Semjons Haņins, Edvīns Raups, Andra Manfelde, Jānis Tomašs, Henriks E. Zēgners, Džeimss Hopkinss (James C. Hopkins).

Ap plkst 15.00 kuģis Arabella piestās pie Rīgas brīvostas ēkas Kronvalda parkā un aicinās visus interesentus kopā ar dzejniekiem uz pasākumu kafejnīcā “Gusto” (Kalpaka bulvārī 12) – „Literārās Akadēmijas” Dzejas meistardarbnīcas šī gadu audzēkņu lasījumiem “Sausais iznākums”.

Evolūcija dabā notiek no slapjuma uz sausumu. Ne velti dzīvība izkāpa no ūdens un devās uz sauszemi. Tā arī šoreiz jaunajie dzejnieki, atkārtojot evolūcijas gaitu, būs iznākuši “sausā” pie Dzejas dienu klausītāja. Un viņu dzejoļi nebūs nekāds ūdens.

Pasākumā piedalīsies: Dārta Liepiņa, Kaspars Zalāns, Ieva Viese-Vigula, Vasilijs Karasjovs, Lāsma Olte, Rihards Ošenieks, Loreta Kalniņa , Ādams Lapiņš, Daniela Zālīte. Pasākumu vadīs Ronalds Briedis un Māris Sālējs.


Mūs Atbalsta