Teātra tekstu konkurss SĪPOLS 2018

Publicēts: 02.Nov 2018

Dramaturģijas veicināšanas biedrība DARBNĪCAS sadarbībā ar starptautiskās profesionālo bērnu un jauniešu teātru apvienības ASSITEJ Latvijas nodaļu izsludina bērnu auditorijai domātas dramaturģijas konkursu SĪPOLS 2018.

Konkursa mērķis – radīt dramaturģisku materiālu teātra izrādēm 2 – 5 gadus veciem skatītājiem. Priekšroka tiks dota viencēlieniem, kā arī darbībai, kas norit mūsdienu vidē. Netiks pieņemti literāru darbu dramatizējumi.

Konkursa galvenā balva – teksta tulkojums angliski un brauciens uz Ziemeļvalstu un Baltijas valstu bērnu un jauniešu teātra festivālu Kristiansandā (Norvēģijā) 2019. gada septembrī, kur noritēs dramaturģijas seminārs-darbnīca. Tā būs ne vien iespēja uzlabot savu tekstu, bet arī laist to apritē arī ārpus Latvijas.

Konkursa teksti iesūtami līdz š. g. 20. decembrim uz epastu 11@darbnicas.lv  Tekstus vērtēs profesionāla DARBNĪCU un ASSITEJ Latvijas nodaļas izveidota žūrija.

Konkurss SĪPOLS notiek otro reizi – 2016. gadā tajā uzvarēja Sandija Kalniņa un Oskars Polmanis.

Sīpola zīme uzrāda vēlamo tekstu raksturu – asums, vitalitāte, asaras caur smiekliem, vienkāršums, nezaudējot daudzslāņainību.


Mūs Atbalsta