Jauno un iesācēju autoru literāro darbu konkurss

Publicēts: 15.Dec 2020

Visu vecumu iesācēji autori, kuri raksta dzeju vai prozu un vēlas pilnveidoties šajā virzienā, tiek aicināti piedalīties Latvijas Rakstnieku savienības un Literārās izglītības un jaunrades atbalsta centra rīkotajā un LR Kultūras ministrijas atbalstītajā Jauno un iesācēju autoru literāro darbu konkursā.

20 dzejnieki un 20 prozaiķi tiks uzaicināti piedalīties 2021. gada literāro meistardarbnīcu valsts apmaksātajās grupās, ko vadīs rakstnieki Jānis Vādons un Ilze Jansone. Programma kompaktā veidā ietver būtiskākos literārās prakses jautājumus (kā attīstīt idejas, strādāt ar tēliem, veidot darba kompozīciju, organizēt tekstu, utt) komplektā ar praktiskām nodarbībām dzejas vai prozas analīzē un rakstīšanā.

Meistardarbnīcu nodarbības norisināsies, sākot ar februāra beigām, divreiz mēnesī, sestdienās visa gada garumā ar pārtraukumu vasaras mēnešos. Pirmajā pusgadā nodarbības tiks organizētas tiešsaistes platformā. Epidemioloģiskās situācijas normalizācijas gadījumā gada otrā pusē iespējama meistardarbnīcu norise klātienē Rīgā, Latvijas Rakstnieku savienībā.

Konkursa uzvarētājiem būs iespēja pretendēt arī uz dalību 73. Jauno un iesācēju autoru seminārā, kas sakarā ar Covid-19 pandēmiju tiek pārcelts uz 2021. gada otro pusi.

Iesniedzamo darbu apjoms:
dzejā – dzejas kopa ar kopējo apjomu 200 līdz 300 rindas,
prozā – viens vai vairāki darbi ar kopējo apjomu 25 000 līdz 50 000 zīmes.

Darbu kopas jāsaglabā vienā Word dokumentā un ar norādi “Jauno un iesācēju autoru literāro darbu konkursam” jānosūta uz e-pastu: konkursam@rakstu.lv. Sūtījumam jāpievieno ziņas par sevi (dzimšanas gads, izglītība, nodarbošanās, īsa radošā biogrāfija) un kontaktinformācija (e-pasts, tālrunis).

Darbu iesniegšanas termiņš: 2021. gada 15. janvāris.

Vairāk informācijas: Ronalds Briedis, t:26774517


Mūs Atbalsta